Thema's

Europa en Vrijheid

Vrijheid is een belangrijk thema in Europa en dus ook in het project Clips for Europe. Tijdens de gesprekken zal er worden ingegaan op de vrijheid die zij ervaren door het opheffen van onderlinge landgrenzen. Maar ook hoe zij aankijken tegen de opgetrokken grenzen voor buitenstaanders van de EU. Daarnaast zal er aandacht zijn voor internetvrijheden, de vrijheid om jezelf te zijn en de vrijheid om je stem te laten horen. Wie heeft er bij de bepaling van deze vrijheden het laatste woord: de minister-president, Europa of de mensheid?

Europa en Duurzaamheid

HOLY heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Tijdens dit project gaan we op zoek naar wat duurzaamheid betekent voor jongeren en Europese beleidsmakers. Welke mogelijkheden zien zij om verantwoord om moeten gaan met de wereld. Is dat je taak als burger of moeten toekomstige generaties het zelf maar uitzoeken? En als je iets wil veranderen, hoe moet je dat dan doen? Wie weet  kunnen beleidsmakers wel wat hulp gebruiken bij het streven naar verbeteringen. En wie moet dat eigenlijk regelen? De Nederlandse regering, de EU of moet dit op mondiaal niveau worden geregeld?

Zoals bij alle onderwerpen is het aan jou om je boodschap te vangen in een animatieclip. Wij zorgen dat jouw boodschap, jouw Clips for Europe ook daadwerkelijk worden gezien en besproken door de beleidsmakers in het Europese hart. Wat heb jij hen te vertellen?

Mede-mogelijk gemaakt door de EU?